درمان خانگی شقاق یا فیشر مقعد

درمان خانگی شقاق یا فیشر مقعد

ساخت وبلاگ

امکانات وب

درمان خانگی شقاق یا فیشر مقعد

درمان خانگی شقاق یا فیشر مقعد

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

درمان خانگی شقاق یا فیشر مقعد : توجه به این مسئله در درمان شقاق یا فیشر مقعد بسیار مهم است در صورتی که بیماری زمینه ای برای شقاق یا فیشر در فرد نباشد و ایجاد شقاق فقط از روی رژیم های غلط تغذیه ای و عادت ها و رفتارهای اشتباه باشد می توان درد حاصل از شکاف و ترک دیواره‌ی مخاطی کانال مقعد را با استفاده از چند راه‌کار ساده با روش های درمان خانگی تسکین داد و بهبود نسبی شقاق یا فیشر مقعد را برای فرد ممکن ساخت. نکته مهم در این درمان های خانگی این است که این روش های درمانی جنبه‌ی مراقبتی و حمایتی روند درمان شقاق را دارد. در صورتیکه فرد به تازگی به شقاق مبتلا شده است می تواند در کنار سایر درمان ها از این روش هم برای شدت پیدا نکردن شقاق یا فیشر استفاده کرد.

درمان خانگی شقاق

مهم ترین اقدامات خانگی شامل برخی نکات تغذیه‌ای هستند که عبارتند از:

بهتر است مصرف مایعات را بیشتر کنید برای اینکه بدن دچار کم‌آبی نشود حتما روزانه ۸ الی ۱۰ لیوان آب خالص نوشیدنی در برنامه داشته باشید از نوشیدن مایعات املاح دار و نوشیدنی های مصنوعی و کافئین و الکی خودداری کنید زیرا بدن با مصرف الکل و کافئین دچار کم آب می شود.

استفاده از فیبر فراوان در برنامه غذایی روزانه بسیار مهم است از رژیم غذایی که سرشار از فیبر هستند استفاده کنید زیرا فیبر از ابتلا به یبوست و نرم شدن مدفوع بسیار مفید است. مقدار فیبری که در برنامه غذایی روزانه باید مصرف کنید برابر است با ۲۰ تا ۳۵ گرم در روز که بعضی از افراد با مصرف فیبر دچار نفخ می شوند برای این افراد توصیه می کنیم که فیبر را در برنامه غذایی خود کم کم اضافه کنید.

موادغذایی که حاوی فیبر هستند عبارتند از :  سبوس گندم، سبوس جو دو سر، غلات کامل از جمله برنج قهوه ای، بلغور جو دوسر و پاستا سبوس دار، حبوبات مثل، نخود و لوبیا، میوه‌های خانواده مرکبات، آلو و آب آلو

عادت های رفتاری اشتباهی که در زندگی روزمره به شدت تکرار می شوند و باید به شکل صحیح آن تغییر کنند مثل:

  • تاخیر در اجابت مزاج بدترین اشتباه برای فرد است زیرا نگه‌داشتن مدفوع و تأخیر انداختن اجابت مزاج باعث سفت شدن مدفوع و ایجاد یبوست در فرد می شود.
  • برای اینکه از فشار زیاد بر روی کانال مقعد کم شود بهتر است که از زور زدن شدید و یا نشستن های طولانی و بیش از حد در توالت جدا خودداری کنید.
  • حتما بعد از اجابت مزاج مقعد خود تان را به شکل آرام و با دستمال نرم تمیز و خشک کنید
  • برای جلوگیری از تحریک شدن پوست بهتر است تا از مواد شوینده‌ی شیمیایی محرک پوست مثل صابون‌های معطر خودداری کنید.
  • استفاده از حمام اب گرم به تمیز نگه داشتن و شل شدن دریچه‌ی مقعد و بهبود جریان خون موثر است و تا حدود زیادی به درمان شقاق یا فیشر مقعد کمک می کند پس به توصیه پزشک تان حتما ۲ یا ۳ بار روزانه از این روش بهره ببرید.
  • اگر در اجابت مزاج مشکل داشتید حتما از وازلین بر روی خروجی مقعد بزنید.
  • حتما بعد از اجابت مزاج مقعد را تمیز بشویید چون این ناحیه باید همیشه تمیز بماند.
  • برای بهبودی ناحیه زخم بیشتر افراد توصیه می کنند تا از ژل آلوئه‌ورا استفاده کنید ژل موضعی را بر روی ناحیه‌ی آسیب دیده‌ی مقعد به ارامی ماساژ دهید حتما به بهبود آن کمک کند.
  • با تجویز پزشک استفاده از مکمل‌های نرم‌کننده مدفوع، ملین ها مانند پسیلیوم منعی برای بیمار ندارد

اگر تمامی موارد دکر شده در بالا را به طور منظم رعایت کرده باشید اما باز هم مشکلاتی مثل درد و خونریزی شقاق یا فیشر مقعد تان ادامه داشت شما در کنار رعایت همه ی این موارد به درمان دارویی نیز نیاز دارید پس برای نتیجه گرفتن برای بهبودی حتما توصیه می‌شود که این نکات را هم‌زمان با مصرف داروهای تجویزی فراموش نکنید، زیرا همان طور که گفتیم این روش‌های خانگی به سرعت و روند درمان فرد کمک بزرگی خواهد کرد.

درمان دارویی بیماری شقاق یا فیشر

درباره بیماری شقاق یافیشر مقعد باید بدانیم که هدف فقط درمان بیماری شقاق یا فیشر مقعد نیست بلکه باید عاملی که باعث بروز یک بیماری زمینه و علت شقاق است نیز درمان شود. چون اگر شقاق را درمان کنید و بیماری زمینه باقی بماند دوباره شقاق یا فیشر مقعد عود خواهد کرد. پس با درمان بیماری زمینه‌ای گوارشی بسیار احتمال دارد از عود و تکرار شقاق یا فیشر ناحیه‌ی مقعد جلوگیری می شود. در درمان شقاق باید بسته به نوع آسیبی که بر مخاط مقعد وارد شده است باید برای دذمان ان اقدام کرد که از میان درمان های دارویی یا خانگی و جراحی کدام مورد را بهتر است برای درمان شقاق یا فیشر مقعد انجام داد.

برای اینکه نتیجه درمان موفقیت امیز باشد حتما باید بیماری زمینه ای که موجب شقاق می شود رفع شود. بیشتر اوقات یکی از علت های شقاق یبوست و یا اسهال مزمن است که موجب بیماری شقاق یا فیشر مقعد فرد می شود؛ که این مورد باید درکنار درمان فیشر هم باید مورد بررسی و درمان قرار بگیرد مورد دومی که موجب بروز شقاق یا فیشر مقعد می شود هنگامی است که دریچه‌ی مقعد دچار انقباض و گرفتگی می شود که استفاده از شکل کننده عضلات بسیار مناسب است و روند درمان را جلو می برد.

درمان دارویی شقاق یا فیشر مقعد فرد در کنار پیروی از یک برنامه رژیم منظم و پرفیبر و تکرار نکردن عادت های غلط و اصلاح آن موارد اولین خط درمان آن خواهند بود. در بیشتر مواقع معمولاً پزشک برای پیشگیری از درد زیاد و اینکه شدت درد کمتری در اجابت مزاج داشته باشید برای شما ترکیبی از داروهای ملین، ضد درد و پماد بی‌حسی موضعی را تجویز می‌کند. داروی مسکنی که برای شما در نظر گرفته شده است به هیچ عنوان از خانواده کدئین نیست و استفاده از کدئین از نظر پزشک تان ممنوع است.

داروهای مهم برای بیماری شقاق یا فیشر مقعد عبارتند از:

پماد گلیسرین تری نیترات :

این پماد باعث افزایش جریان‌خون در مقعد و شل شدن دریچه‌ی آن می شود که این امر باعث می شود تا بهبود شکاف سریع تر صورت بگیرد. برای همین پزشک برای بیمار پماد نیترات را تجویز می کند. دوره و اندازه استفاده از این پماد باید به دستور پزشک و معمولا در هر ۸ یا ۱۲ ساعت برای مدت ۶ الی ۸ هفته به بیمار توصیه می‌شود. بیشتر افراد بر این باورند که این پماد اثربخشی قوی ندارد اما بیشتر پزشکان این پماد را برای بیمار تجویز می کنند. توجه داشته باشید که در استفاده از این پماد قبل از اینکه اجابت مزاج انجام دهید باید از این پماد استفاده کنید تا در اجابت مزاج درد کمتری را احساس کنید. ممکن است برخی از افراد بعد از استفاده از این پماد دچار برخی از عوارض جانبی شوند. عوارضی مثل سردرد، سرگیجه و فشار خون پایین

برای اینکه در استفاده از این پماد دچار سردرد نشوید باید مصرف دارو را در روزهای ابتدایی خیلی کم شروع کنید و روزانه ۱ بار از پماد استفاده کنید. در صورتی که درد شدیدی داشتید از مسک های که حاوی کدئین نیست استفاده کنید. برای رفع سرگیجه هم می توان از تغییر حالت دادن از نشسته به دراز کشیدن و برعکس این عارضه را نیز کنترل کنید. اگر از داروهای اختلال نعوظ مثل سیلدنافیل (Viagra)، تادالافیل (Cialis) و یا واردنافیل (لویترا) استفاده می کنید در استفاده از پماد نیترات حتما دقت کنید که ۱ روز بعد از این داروها از پماد استفاده کنید.

مسدود کننده‌های کانال کلسیم :

انواع موضعی این مسدود کننده های کانال کلسیم برای درمان شقاق یا فیشر موثر است البته این دارو هم مثل دیلتیازیم، باعث افت فشار خون می شود. در استفاده از قرص های مسدود کننده کلسیم باید این نکته را بدانید که با اینکه برای درمان شقاق می تواند موثر باشد اما یکی از مواردی که این دارو را از مصرف افراد منع می کند طول درمان آن است که بسیار کند است و در صورت مصرف فرد دچارعارضه ی سردرد شدیدی می شود. که باید گفت در کنار سایر عوارض این سردرد بارزترین عارضه‌ی این دارو است.

تزریق بوتاکس :

یکی دیگر از روش های درمان شقاق این مورد است که پزشک از تزریق نوعی سم به نام بوتولینوم A(بوتاکس) به دریچه‌ی مقعد برای رفع فشار مداوم و رفع انقباض عضله مقعد استفاده می کند این تزریق با از کار انداختن و فلج کردن عضله فشار را از ناحیه برمی دارد و به بهبود بیماری کمک می کند. در صورتی که عضله فلج و بی حس می شود حدود زیادی از درد در ناحیه کاسته می شود. این روش در ۶۰ الی ۸۰ درصد نتیجه‌بخش بوده است. از عوارض احتمالی این درمان که به صورت موقتی ممکن است برای فرد ایجاد شود بی اختیاری در اجابت مزاج و گاز روده است. با تمام این مزایا و بهبودی که از این روش برای بیمار حاصل می شود باز هم بیشتر محققان برای رسیدن به نتایج بهتر در حال بررسی بوتاکس هستند تا برای درمان شقاق یا فیشر یکی از ایمن‌ترین و کم‌عارضه‌ترین درمان را پیدا کنند.

لیدوکائین :

تنها داروی که تهیه آن بسیار ساده است و نیازی به نسخه پزشک ندارد ژل بی‌حس‌کننده‌ی موضعی لیدوکائین است، بیمار برای رفع و تسکین درد مقداری از این ژل را باید به ناحیه آسیب دیده بزند تا در تسکین درد مفید واقع شود. درست است که این ژل عوارض چندان خطرناکی ندارد اما باید توجه داشت که در صورت استفاده مداوم می‌تواند باعث ایجاد حساسیت و التهاب پوستی در اطراف مقعد شود که این اتفاق مشکل بزرگی را برای فرد به وجود می اورد بهتر است تا فقط در مواقع ضروری از این ژل موضعی استفاده کنید.

برای اینکه با درمان دارویی خیلی سریع بهبود حاصل کنید بهتر است تا درصورت مشاهده هر گونه علائمی از شقاق یا فیشر مقعد سریعا برای درمان ان اقدام کنید زیرا همان طور که در بخش های قبل هم گفتیم شقاق یا فیشر مقعد در مراحل ابتدایی با درمان دارویی راحت تر و سریع تر درمان می شوند. در این صورت امکان دارد تا ۹۰ درصد از شقاق‌های مقعدی بدون نیاز به عمل جراحی بهبود پیدا کنند. در صورتی که از روش های درمان های دارویی نتیجه ای برای تان حاصل نشد می توانید از روش جراحی شقاق برای رفع مشکل تان استفاده کنید.

برچسب ها: , ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 400 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 18:28

لینک دوستان

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :