بیماری شقاق یا فیشر مقعدی چیست؟

بیماری شقاق یا فیشر مقعدی چیست؟

ساخت وبلاگ

امکانات وب

بیماری شقاق یا فیشر مقعدی چیست؟

بیماری شقاق یا فیشر مقعدی چیست؟

فهرست مطالب [نمایش فهرست]

بیماری شقاق یا فیشر مقعدی چیست؟ : ممکن است بارها با این صحنه روبه رو شده باشید که ناحیه ای از بدنتان دچار ترک خوردگی های سطحی یا جزئی شده باشد معمولا لب بیشترین ترک خوردگی را همیشه دارد که بر اثر خشک شدن دچار ترک می شود حتما با دیدن اولین ترک شما دنبال راهی برای درمان می روید تا شدت ترک ها بیشتر نشود و کمتر اذیت بشوید. ما این مثال را اینجا برای تان بیان کردیم تا به طور ساده شقاق را توضیح داده باشیم.

شقاق

پس منظور از شقاق یعنی ترک‌خوردگی باریکی که با طول و عمق مشخصی در پوست یا یک دیواره‌ی یا غشای مخاطی ایجاد می شود. درباره شقاق باید گفت که شقاق در واقع یک بیماری بسیار شایع است که راه درمان آن بسته به نوع ناحیه ای که به وجود آمده بسیار ساده است و فقط باید توجه کنید که خیلی زود آن را پیگیری کنید. در بدن نقاط مختلفی هستند که دچار شکاف می شوند و شقاق در بدن صورت می گیرد شقاق مقعد و شقاق پا، شایع ترین شقاق هایی هستند که در بدن رخ می‌دهند.

پس متوجه شدید که منظور از شقاق مقعدی همان زخم شدن لبه داخلی مقعد را می گویند. شکاف وقتی در ناحیه مقعد صورت می گیرد وضعیتی بسیار دردناک را برای فرد ایجاد می کند که این درد از حاصل زخم سطحی یا پارگی است که در ناحیه پوشش سلولی مقعد صورت گرفته است. شقاق به صورت یک خط طولی در قسمت زیرین کانال مقعد و در ناحیه زیر خط دندانه‌ای شکل می گیرد و از آن جایی که این قسمت مقعد از گیرنده های حساسی تشکیل شده است باعث احساس درد زیادی در این ناحیه می شود.

شقاق با نام علمی فیشر شناخته می شود و در واقع به زخم های که در لبه ی داخلی مقعد شکل می گیرد، فیشر گفته می شود؛ و بسیار دردناک است این درد ناشی از پارگی و ترک خوردگی در پوشش سلولی مقعد است که این ترک ایجاد شده بر دیواره‌ی پوشش داخلی بدن به هیچ وجه نباید با بریدگی اشتباه گرفته شود.

در صورتی که فورا برای درمان شقاق مراجعه نشود ممکن است که بر اثر کششی که در دیواره مقعد به وجود می آید این زخم های سزحی و ترک ها گسسته تر و عمیق تر شوند که در این صورت ممکن است تبدیل به یک مشکل بزرگ و حاد در فرد می شود.

بروز این مشکل یعنی ترک خوردگی در قسمت داخلی دیواره کانال مقعد و مابین دو دریچه‌ی ابتدایی و انتهایی مقعد درقسمت انتهایی لوله‌ی گوارشی یعنی قسمت راست‌روده باعث شقاق یا فیشر مقعد می‌شود. پس تا حدودی درباره فیشر مقعد متوجه شدید که این بیماری یک بیماری کاملا شایع است که در بیشتر مواقع با بواسیر که از اختلالات ناحیه مقعد است اشتباه گرفته می‌شود.

شکل شقاق مقعدی شبیه به یک قطه اشک خطی است که بسیار هم این مشکل دردناک است؛ که به صورت یک شکاف و چاک در بافت پوششی نرم و مرطوب قسمت انتهایی کانال مقعد دیده می شود این زخم و شکاف در کوتاه مدت شامل سطح پوششی دیواره‌های داخلی مقعد و در بلندمدت به صورت عمیق و تمام قسمت ضخامت مخاط مقعد را دربر می گیرد. این اتفاق ربطی به جنسیت فرد ندارد و در دو جنس زن و مرد اتفاق می‌افتد.

در بیشتر خانم ها دچار شدن به این عارضه می توانند بعد از زایمان و در خانم های که دچار بیماری کرون هستند رخ دهد. شیوع این بیماری بیشتر در سنین جوانی و میانسالی است و خوشبختانه با افزایش سن احتمال اینکه فیشر مقعد دچار شوید بسیار کمتر می‌شود. ممکن است این بیماری در کودکان کمتر از یک سال نیز به وجود بیاید.

برای اینکه از درد و ایجاد فشار بر روی ناحیه کم کنید بهتر است تا با رعایت روش ها و رعایت رژیم غذایی برای ابتلا نشدن به یبوست امکان بهبود نسبی را فراهم کنید. ولی اگر بر ناحیه زخم فشاری وارد شود قسمت اسیب دیده بدتر می شود. درمان طبی برای درمان این بیماری وجود ندارد و تنها راه خلاص از ان انجام جراحی است اما بیشتر محققان دنبال پیدا کردن راهی هستند تا به جای انجام جراحی برای درمان این بیماری درمان های دارویی و دیگری را پیدا کنند.

علائم بیماری شقاق یا فیشر مقعد

درباره بیماری شقاق یا فیشر در بخش قبل گفتیم که این عارضه بیشتر در اثر ضربه و فشاری که به پوشش داخلی دیواره‌ی مقعد در هنگام اجابت مزاج یا دیگر عللی که باعث کشش کانال مقعد می شود به وجود می اید که منجر به ترک یا شکاف در دهانه مقعد می شود. درباره علت دقیق و علمی هنوز اطلاعات دقیقی اراده نشده است ولی بیشتر همین امر یعنی وارد شدن ضربه‌ی سخت به دیواره کانال مقعد را باعث ایجاد فیشر می دانند.

بیشتر کسانی که در اجابت مزاج شان دچار مشکل هستند و ممکن است که حرکت مدفوع خشکو سفت یا خیلی شل در حین خروج از مقعد باعث وارد شدن ضربه به دیواره‌ی مخاطی مقعد بشود و دهانه مقعد به این ترتیب آسیب ببیند. معمولا این اتفاق بیشتر در افرادی رخ می دهد که عضلات دریچه‌ای ناحیه‌ی مقعد آن بسیار تنگ‌ است این افراد نسبت به سایرین خیلی بیشتر شرایط ابتلا شدن به این بیماری را دارند. در اینجا ما نادرترین دلایل ایجاد ترک و شکاف در مقعد را برایتان بیان می کنیم مشکلات ناشی از التهاب روده، وجود عفونت در مقعد و تومور این عوامل از دلایل فیشر مقعدی هستند.

بسیاری از افراد خودشان با کارهای اشتباه و رژیم‌های غذایی غلط که در ان ها از موادی که حاوی فیبر فراوان است پرهیز می کنند و این افراد مستعد ابتلا به این بیماری هستند زیرا همان طور که می دانیم فیبر خاصیت بسیار بالایی در بهبود دستگاه گوارش و روده دارد و عدم مصرف کافی مواد غذایی پرفیبر مانند میوه و سبزیجات فرد را برای فیشر مقعدی آماده می کند. در بسیاری از افرادی که در حین دفع مدفوع دچار مشکل می شوند هم این امان وجود دارد تا این بیماری را تجربه کنند بسیاری از افراد با انجام جراحی در ناحیه مقعد باعث تنگ شدن مقعد می شوند که همین عامل یکی از علل اصلی بیماری شقاق مقعدی است.

در بیماری شکاف مقعد یا فیشر اغلب بیمارانی که از اختلالات زمینه‌ای دریچه‌ی مقعد رنج می برند این افراد بیش از سایرین دچار آسیب شکاف و ترک مقعدی با کوچک ترین فشار و ضربه خواهند شد. در سال های گذشته محققان مطالعاتی را بر روی بیماران مبتلا به شقاق انجام دادند که نتیجه این مطالعات نشان داد که طی بیشتر افرادی که از بیماری شقاق مقعدی رنج ممی برند قبل از مبتلا شدن به شکاف مقعدی حداقل به یک بیماری زمینه‌ای دریچه‌ی مقعدی مبتلا هستند.

در این رابطه یکی از شایع ترین اختلالات زیمنه ای که روی فرد اتفاق می افتد بزرگ شدن غیر طبیعی عضلات دریچه‌ای مقعد است که این اتفاق باعث ایجاد فشار در کانال مقعدی می‌شود. در کسانی که از بیماری فیشر رنج می برند حتی در زمان استراحت هم فشار را روی عضله احساس می کنند در بیشتر افراد چون کانال مقعد در قسمت خط وسط دیواره پشتی ضعف دارد احتمال ایجاد فیشر در این ناحیه معمولا بیشتر است.

معمولا ممکن است که برای بیشتر افراد درباره وجود زخم ها و ترک های مقعدی بسیار سوال پیش بیاید و این که سیستم ایمنی بدن ما چرا قادر به بهبود این نوع بیماری ها نیست و چرا بدن ما با وجود داشتن قابلیت بالا در بهبود خود‌به‌خودی بسیاری از زخم‌های کوچک چرا از بهبود یک ترک کوچک در مخاط مقعد عاجز است و نمی تواند این مشکل را حل کند تا بیماری شدت نگیرد و وخیم تر نشود؟

در جواب باید بگوییم که در قسمت مقعد و در ناحیه ی داخلی ان عواملی وجود دارند که مانع بهبود خودبه‌خود ترک می شوند. یکی از همین عوامل اجابت مزاج است مدفوع در هنگام عبور از روده و در مقعد هنگام تخلیه شدن به بیرون باعث ایجاد سایش و تحریک فیشر می شود. علل دیگری که وجود دارد این است که در اثر انقباض در عضله دریچه مقعد که در این صورت خونرسانی به محل فیشر کمتر می شود و باعث می شود تا بافت‌های آسیب‌دیده دیرتر بهبودی پیدا کنند.

از علت های اصلی و اساسی ایجاد فیشر می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • اسهال‌های طولانی مدت
  • دچار شدن به یبوست‌های مزمن که بیشتر در بزرگسال ها رخ می دهد
  • تمیز کردن مقعد به صورت خشن و با دستمال‌های زبر
  • برقراری رابطه‌ی جنسی از راه مقعد
  • تنگ بودن عضلات دریچه مقعدی‌
  • بارداری
  • سرطان راست روده
  • بیماری‌های التهابی روده
  • بیماری‌های مقاربتی
  • بیماری کرون
  • تحریک مقعد با خاراندن آن (به صورت یک حرکت پاسخی خارش ناشی از انگل روده‌ای مانند کرمک).
  • آسیب دیدن مقعد هنگام زایمان سخت

بهترین روش های درمان شقاق یا فیشر

برچسب ها: , ,

کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 408 تاريخ : دوشنبه 28 خرداد 1397 ساعت: 19:07

لینک دوستان

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :