عمل جراحی زانو

عمل جراحی زانو

ساخت وبلاگ

امکانات وب

عمل جراحی زانو

بعضی اوقات برای افراد پیش می آید که بر اثر حادثه یا آرتروز زانویشان آسیب می بیند که انجام دادن فعالیت های روزانه را برایش مشکل می کند مثل بالا رفتن از پله ها و یا پیاده روی معمولی را نیز به مشکل می اندازد ، حتی ممکن است در زمان نشسته و دراز کش نیز احساس درد کند در این حالت به پزشک ارتوپد مراجعه می کنید که در قدم اول درمان های غیر جراحی را برای شما پیشنهاد می کند مانند :

فیزیوتراپی ، دارو و تزریق . اما گاهی این مورد پیش می آید که بیمار با این اقدامات غیر جراحی بهبودی نمی یابد در این صورت است که به جراحی کامل زانو نیاز است . جراحی کردن زانو وتعویض کردن مفصل زانو آخرین گزینه درمان می باشد که روش بسیار صحیح برای درمان درد ، اصلاح فرمول پا و کمک کردن به فعالیت های بدن و زانو می باشد .

تعویض مفصل زانو

اولین جراحی تعویض مفصل زانو در سال 1968 انجام شد و بعد از آن عمل تا کنون با افزایش و پیشرفت لوازم و قطعه های جراحی در کورد این جراحی اثر بسیاری داشت . جراحی مفصل زانو یکی از بهترین و موفق ترین روش ها برای درمان درد بیش از حد زانو می باشد که باید توسط متخصص ارتوپدی انجام گیرد این عمل به تخصص و تجربه جراح بستگی بسیار زیادی دارد . اگر شما عزیزان که مشکل آسیب دیدگی زانو دارید و به و در حال بررسی گزینه های درمان می باشید و یا تصمیم قبلی دارید که جراحی تعویض مفصل را انجام دهید ، در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در این باره داشته باشید .

علت درد زانو

بیشترین علت درد زانو مربوط به آرتریت می باشد البته می دانیم که علت های دیگری نیز دارد مانند انواع مختلف آرتروز ولی در حالت کلی بیشترین درد زانو ها مربوط به سه قسمت می شوند که عبارتند از : آرتروز ، آرتریت روماتوئید و آرتریت پس از ضربه . که در زیر توضیح مختصری از هر کدارم را برای شما عزیزان خواهیم داد .

آرتروز  زانو :

آرتروز و سوزش یکی از علت های درد زانو می باشد که اغلب در سنین بالای 50 سالگی اتفاق می افتد ولی در تعداد به ندرت در جوانان نیز دیده شده است . در این حالت غضروفی که روی استخوان زانو قرار دارد نرم شده و از بین می رود که در این صورت استخوان ها در برابر یکدیگر قرار گرفته و باعث درد زانوی شدید و سفتی می شوند .

آرتریت روماتوئید :

در این نوع بیماری غشالی سینوویال که در اطراف مفصل قرار دارد ملتهب و ضحیم می شود و که در این صورت به غضروف اسیب می رساند که از بین رفتن غضروف را بدنبال دارد و باعث درد شدید و سفتی می شود . آرتریت روماتوئید از اختلالاتی است که به معنی آرتریت التهابی می باشد که بسیار شایعتر از بقیه است .

آرتریت پس از ضربه :

اتفاق افتادن این مشکل قادر است آسیب جدی را برای زانو به همراه داشته باشد . شکسته شدن استخوان های اطراف زانو و یا آسیب دیدگی رباط زانو می تواند به غضروف مفصلی آسیب بزند که این لاتفاق در طول زمان اتفاق خواهد افتاد که باعث درد شدید زانو و بازداشتن از عملکردهای زانو می باشد .

آماده سازی برای جراحی

ارزیابی پزشکی : هر فردی که تصمیم به جراحی تعویض مفصل دارد به جراح و متخصص ارتوپد مراجعه کرده و دستورات لازم را باید اجرا کند . ممکن است جراح و متخصص ارتوپد از فرد مورد نظر چندین هفته قبل از عمل معاینات فیزیکی را برای او انجام دهد ، این معاینات بسیار ضروری و لازم می باشد باید از سالم بودن فرد اطمینان کامل داشته و شرایط جراحی را نیز برخوردار باشد . در بسیاری از مواقع دیده شده است که فرد دچار بیمار های دیگری می باشد مانند بیماری های قلبی که باید با پزشک یا متخصص قلب قبل از عمل معاینه و ارزیابی شود که آیا فرد می تواند این جراحی را انجام دهد یا نه در صورت اجازه ندادن متخصص قلب این عمل و تعویض مفصل برای وی انجام نخواهد شد .

آزمایشات لازم :

برای اینکه به جراح و متخصص ارتوپد در انجام دادن عمل کمکی بکنیم لازم است چند نمونه آزمایش از جمله آزمایشات خون ، ادرار ، نوار قلب و .. را انجام داده و به جراح ارائه دهیم .

دارو ها :

اگر فردی دارویی را مصرف می کند باید قبل از جراحی به متخصص ارتوپد خود آنهارا نشان داده و بررسی انجام شود .

برنامه ریزی اجتماعی :

اگر چه فردی که جراحی شده است می تواند بعد از عمل بر روی عصا و واکر راه بیافتید ولی برای چندین هفته به فردی که از او پرستاری کند لازم می باشد مانند انجام دادن کارهای پخت و پز ، خرید ، حمام کردم و غیره .

کاندیداهای مناسب برا انجام دادن این جراحی

در این مورد هیچ محدودیت سنی یا وزن مطلق وجود ندارد . توصیه هایی که متخصص ارتوپد در مورد جراحی برای شما ارائه می کند بر اساس درد و ناتوانایی بیمار می باشد در صورتی که بر اثر درمان های غیر جراحی این درد ها بهبودی نیافت و به آخرین گزینه یعنی جراحی و تعویض مفصل زانو رسیدیم توسط متخصص ارتوپد معاینه شده و دستور جراحی را صادر می کند که اصلا به سن فرد ارتباطی ندارد و فقط برای بهبودی درد زانو اقدامات را باید انجام داد . بیشترین متقاضیان تعویض مفصل در بین 50 سالگی و 80 سالگی می باشند که همه آنها به صورت جداگانه توسط متخصصین ارتوپد معاینه و آزمایش می شوند. تعویض مفصل در افراد با سن بالا و یا در تعداد اندک جوانان با موفقیت انجام می شود و مشکلی در جراحی نداریم .

نحوه جراحی توتال نی | total knee replacement

مدت زمان این جراحی معمولا یک تا دو ساعت طول می کشد که مراحل زیر را شامل می شود :

  • آماده کردن استخوان : در قدم اول برای انجام تعویض مفصل استخوان ها و غضروف آسیب دیده برداشته می شوند .
  • قرار دادن ایملنت های فلزی : بعد از قدم اول ایمپلنت های فلزی را در جای خود قرار می دهیم که در این قسمت جراح باید بسیار با تجربه باشد زیرا استخوان ها و غضروف برداشته شده با گونه فلزی تعویض می شود .
  • روکش کردن کشکک زانو : در این مرحله از کار قسمت زیرین کشکک زانو برداشته می شود و توسط یک ماده پلاستیکی پوشانده می شود .
  • قرار دادن فضا دهنده : آخرین مرحله در این جراحی قرار دادن فضا دهنده می باشد که بین قسمت های فلزی گذاشته می شود که نرم و لغزنده باشد .

اقدامات لازم بعد از جراحی تعویض مفصل زانو

مدیریت درد :

طبیعی است که بعد از جراحی شما احساس درد می کنید که در اینجا پزشکان و پرستاران برای کاهش دادن درد شما تلاش خود را می کنند تا بهبودی خودتان زودتر بدست بیاورید . اغلب داروهایی برای تکسین درد کوتاه مدت تجویز خواهند شد .

پیشگیری از لخته شدن خون :

متخصص و جراح ارتوپد شما ممکن است برای جلوگیری از لخته شدن خون و کاهش تورم پا اقداماتی را انجام دهد . در اینجا حرکت دادن پا و مچ پا بلافاصله بعد از عمل توصیه می شود که برای جلوگیری از لخته شدن خون و کاهش تورم بسیار موثر است .

فیزیوتراپی :

طبق تجارب بدست آماده بیشتر بیماران بعد از جراحی توتال نی به فیزیوتراپی نیاز دارند که در آن متخصص فیزیوتراپ تمرینات و نرمش های خاصی را برای تقویت کردن پا و حرکت زانوی شما انجام خواهد داد . به هیچ عنوان به توصیه های پزشک جراحتان بی توجه نباشید و راه رفتن ساده و انجام کارهای روزمره را با مشورت جراح انجام دهید .

مراقبت های لازم در منزل بعد از عمل تعویض مفصل زانو ( جراحی توتال نی )

در قدم بعدی بیشترین درصد موفقیت در این جراحی بستگی به انجام دادن دستورالعمل هایی اسست که جراح ارتوپد برای شما می گوید دارد که باید آنها را به طور دقیق و به موقع انجام دهید .

  • مراقبت از زخم :  چند هفته بعد از جراحی بخیه ها و پانسمان های گذاشته شده برداشته می شوند . جلوگیری از عفونت بعد از جراحی بسیار مهم می باشد ، از تماس آب با زخم جدا خود داری کنید و زخم را خشک نگه دارید .
  • رژیم غذایی : در اینجا یک رژیم غذایی متعادل با مکمل آهن کافی است تا به بهبود زخم و بازگرداندن قدرت عضلانی کمک کند .
  • فعالیت : ورزش کردن یکی از مراقبت های بسیار ضروری در خانه می باشد که باید بعد از گذشت مدتی با مشورت جراح انجام داده شود بعضی از حرکات در روز های اول بعد از جراحی با درد همراه می باشد .
کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو...
ما را در سایت کلینیک زیبایی پوست و مو , کلینیک لیزر مو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر بازدید : 222 تاريخ : يکشنبه 12 خرداد 1398 ساعت: 15:43

لینک دوستان

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :